FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

Lekcija 6 Osnove Custom Post Types, Stranica Arhiva i Korišćenje Brizy Theme Buildera u WordPressu

Dobrodošli na lekciju o nekoliko ključnih koncepta u WordPressu, kao i uputstvu za korišćenje Brizy Theme Buildera.

1. Custom Post Types (Prilagođeni Tipovi Objava):

Custom Post Types predstavljaju moćan koncept u WordPressu koji vam omogućava da definišete i organizujete različite vrste sadržaja. Na primer, osim standardnih postova i stranica, možete kreirati custom post types kao što su proizvodi, događaji ili referentni članci. Ovo olakšava organizaciju i pretragu specifičnih vrsta sadržaja na vašem sajtu.

2. Stranice Arhiva (Category, Tag itd.):

Stranice arhiva predstavljaju automatski generisane stranice koje grupišu sličan sadržaj na osnovu kategorija, tagova ili drugih taksonomija. Na primer, kada posetilac klikne na određenu kategoriju ili tag, automatski se prikazuju svi postovi povezani sa tom određenom kategorijom ili tagom.

3. Templates u WordPressu:

Templates su predlošci koji definšu kako će se određena stranica ili post prikazivati. U WordPressu, postoje različite vrste predložaka, uključujući predloške za početnu stranicu, arhivu, pojedinačne postove i stranice. Moguće je kreirati i koristiti custom templates za prilagođene postove i stranice.

4. Korišćenje Brizy Theme Buildera:

Brizy Theme Builder je vizuelni alat za izradu WordPress stranica bez potrebe za kodiranjem. Evo osnovnih koraka:

4.1 Izbor Bloka ili Elementa:

Brizy vam omogućava da dodajete blokove sa tekstom, slikama, dugmadima i drugim elementima na stranicu. Izaberite blok koji odgovara vašim potrebama.

4.2 Postavljanje Stila i Izgleda:

Jednostavno prilagodite stil i izgled svakog bloka prema vašim željama. Brizy vam omogućava širok opseg opcija za prilagođavanje izgleda stranice.

4.3 Globalne Postavke:

Obratite pažnju na globalne postavke koje omogućavaju konzistentno stilizovanje celog sajta. Izbegavajte korišćenje custom stilova na nivou pojedinačnih blokova kako biste smanjili generisanje nepotrebnog CSS-a i održali konzistentnost sajta.

4.4 Korišćenje Templates:

Brizy vam takođe omogućava da koristite gotove templates ili da kreirate svoje. Ovo čini proces izrade sajta bržim i jednostavnijim.

5. Zaključak:

Custom Post Types, stranice arhiva, templates i Brizy Theme Builder čine WordPress iskustvo fleksibilnijim i prilagodljivim. Ključno je razumeti ove koncepte kako biste efikasno upravljali sadržajem i dizajnom na vašem sajtu. Obratite pažnju na globalne postavke kako biste održali konzistentnost i optimizovali performanse vašeg sajta. Sada ste spremni da kreativno oblikujete svoj WordPress sajt! 🚀 #WordPress #BrizyBuilder #CustomPostTypes #WebDesign

Pokušaj razumevanja osnova weba WP Kurs Besplatni Lekcija 1
Pokušaj broj dva idemo Lekcija 2 Šta sačinjava WordPress
Mastering the Art of WordPress Theme Customization: A Comprehensive Guide

Subscribe for the latest news and updates