FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

Pokušaj broj dva idemo Lekcija 2 Šta sačinjava WordPress

Dobrodošli nazad na drugu lekciju našeg web kursa "Pokušaj Razumevanja Osnova Web-a: WordPress Edition", ukoliko ste propustili prvu lekciju vratite se na nju. U ovoj fascinantnoj lekciji, zaronićemo duboko u unutrašnji svet WordPress-a, otkrivajući kako su fajlovi i baza podataka ključni za funkcionisanje ove moćne platforme. Pripremite se da naučite kako efikasno migrirati vaš WordPress sajta i kako izvesti svoj projekat na Indystack hostingu. Na kraju, očekuje vas i instalacija Brizy Theme Builder-a, savremeno i besplatno oružje za oblikovanje vašeg digitalnog prostora.

Sadržaj Lekcije: Šta Sačinjava WordPress?

1. Fajlovi i Baza Podataka u WordPress-u

a. Fajlovi: Srž Funkcionalnosti

WordPress, kao sistem za upravljanje sadržajem, oslanja se na mnogo fajlova koji čine srž njegove funkcionalnosti. Od tema i dodataka do medijskih datoteka, svaki fajl ima svoje mesto i ulogu u stvaranju dinamičnih web stranica.

b. Baza Podataka: Čuvar Podataka

Sada, pređimo na srce WordPress-a - bazu podataka. Ovde se čuvaju svi ključni podaci vašeg sajta, uključujući korisnike, postove, komentare i postavke. Razumevanje kako baza podataka radi ključno je za svakog WordPress entuzijastu.

2. Migracija WordPress-a: Kako To Radi?

a. Priprema za Migraciju

Pre nego što krenete u proces migracije, važno je razumeti šta vam je potrebno. Prva stvar je wp-content folder koji sadrži teme, dodatke i medijske datoteke. Druga je izvoz baze podataka u SQL formatu, koji će vam omogućiti da prenesete sve podatke na novu lokaciju.

b. Koraci Migracije

U ovoj sekciji, detaljno ćemo proći kroz korake migracije, od kopiranja fajlova do uvoza baze podataka. Koristićemo popularne alate poput phpMyAdmin i File Manager kako bismo olakšali ovaj proces.

3. Deploy na Indystack Hosting

a. Zašto Indystack?

Pre nego što započnemo sa deploy-em, upoznaćemo se sa prednostima Indystack hostinga. Ova platforma nudi jednostavno upravljanje, visok nivo bezbednosti i pouzdane performanse za vaš WordPress sajt.

b. Postupak Deploy-a na Indystack

Kroz praktičan vodič, pokazaćemo vam kako postaviti svoj WordPress sajt na Indystack hosting platformu. Ovo uključuje kreiranje hosting projekta, povezivanje domena i jednostavno upravljanje vašim sajtom.

4. Brizy Theme Builder: Umetnost Dizajniranja Bez Napora

Na kraju lekcije, upustićemo se u svet Brizy Theme Builder-a. Ovaj besplatan alat omogućava vam da oblikujete vašu WordPress stranicu sa lakoćom, koristeći intuitivan vizuelni interfejs. Proučićemo osnovne funkcije i pokazati vam kako da napravite svoje prve dizajnerske korake.

Zaključak

Nakon završetka ove lekcije, bićete spremni da samostalno upravljate fajlovima i bazom podataka u WordPress-u, migrirate svoj sajt bez stresa, i efikasno koristite Indystack hosting za svoje web projekte. Takođe, ovladaćete osnovama Brizy Theme Builder-a, dodajući svojoj stranici dozu kreativnosti i vizuelne atraktivnosti.

Nastavite sa entuzijazmom i jedva čekam da vidim šta ćete postići u narednim koracima.

 

 

Pokušaj razumevanja osnova weba WP Kurs Besplatni Lekcija 1
Pokušaj broj dva idemo Lekcija 2 Šta sačinjava WordPress
Mastering the Art of WordPress Theme Customization: A Comprehensive Guide

Subscribe for the latest news and updates