FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

Lekcija 5 Kreiraj Post Objavu u WP sa Block i Classic editorom

Dobrodošli na lekciju o kreiranju blog postova u WordPressu! U ovoj obimnoj lekciji, istražićemo dva glavna alata za kreiranje sadržaja: Block Editor i Classic Editor. Bez obzira na vaš nivo iskustva, ova lekcija će vas voditi kroz proces stvaranja privlačnih i funkcionalnih blog postova.

1. Uvod:

Kreiranje zanimljivog i relevantnog blog posta ključno je za održavanje dinamičnog i privlačnog sajta. WordPress nudi dva osnovna alata za ovu svrhu - Block Editor i Classic Editor. Saznajmo kako efikasno koristiti oba.

2. Block Editor:

2.1 Dodavanje Blokova:

Block Editor je moderna platforma koja koristi blokove za organizaciju sadržaja. Blokovi predstavljaju različite elemente poput teksta, slike, videa i widgeta. Naučićemo kako dodati, pomerati i prilagoditi ove blokove za stvaranje dinamičnog sadržaja.

2.2 Prilagođavanje Izgleda:

Jedna od prednosti Block Editora je mogućnost jednostavnog prilagođavanja izgleda svakog bloka. Istražićemo opcije boje, veličine fonta, i drugih stilskih podešavanja koje možete primeniti na svoj post.

2.3 Dodavanje Medijskih Elemenata:

Sa Block Editorom, ubacivanje slika, galerija slika, video zapisa i drugih medijskih elemenata postaje jednostavno. Otkrijte kako oživeti svoj blog post kroz multimedijske blokove.

3. Classic Editor:

3.1 Tradicionalni Pristup Pisanju:

Classic Editor predstavlja klasičan pristup pisanju, omogućavajući vam da se fokusirate isključivo na tekst. Naučićemo kako koristiti alatke za formatiranje teksta, umetanje slika i linkova.

3.2 Jednostavno Formatiranje:

Jedna od prednosti Classic Editora je jednostavnost formatiranja teksta. Podešavanje fontova, dodavanje naslova i uređivanje paragrafa postaju intuitivni procesi.

3.3 Dodavanje HTML Koda:

Za korisnike koji žele više kontrole, Classic Editor omogućava direktno dodavanje HTML koda. Otkrijte kako prilagoditi svoj post kroz direktne HTML manipulacije.

4. Uporedna Analiza:

4.1 Brzina i Efikasnost:

Block Editor često donosi brži i efikasniji rad, dok Classic Editor može biti preferiran za jednostavnije postove gde želite zadržati tradicionalni pristup.

4.2 Stil i Estetika:

Block Editor pruža više mogućnosti za stilizovanje, dok Classic Editor odlikuje jednostavan i čist dizajn.

5. Zaključak:

U završnom delu, razmotrićemo prednosti i nedostatke oba editora. Važno je razumeti da izbor između Block i Classic Editora zavisi od vaših preferencija, stila i potreba projekta.

Kreiranje blog posta u WordPressu je kreativan proces koji zavisi od vaših želja i potreba. Bilo da birate moderni pristup sa Block Editorom ili klasičan pristup sa Classic Editorom, WordPress vam pruža alate za ostvarivanje vaših vizija. Sada, krenimo u kreiranje inspirativnih i funkcionalnih blog postova! 🚀

Pokušaj razumevanja osnova weba WP Kurs Besplatni Lekcija 1
Pokušaj broj dva idemo Lekcija 2 Šta sačinjava WordPress
Mastering the Art of WordPress Theme Customization: A Comprehensive Guide

Subscribe for the latest news and updates