FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

FREE Kurs WP

Welcome to free WP Course

Please enter your details:

Lekcija 4 WordPress dashboard drugi deo

Dobrodošli na nastavak vaše WordPress avanture! Ako ste novi u svetu WordPressa, prva stvar koju treba da savladate je upravljanje kroz WordPress kontrolnu tablu. Ova centralna tačka je mesto gde možete kontrolisati gotovo sve na svom sajtu, od izgleda do sadržaja. Ovaj vodič će vas korak po korak provesti kroz osnovne funkcije koje će vam pomoći da se osećate kao domaćin na svom vlastitom digitalnom prostoru.

1. Prijavljivanje na WordPress Kontrolnu Tablu:

Prvo što treba da uradite je da se prijavite na svoju WordPress kontrolnu tablu. To možete učiniti dodajući "/wp-admin" na kraj vašeg URL-a sajta i unošenjem svojih pristupnih podataka ili ono što vaš hosting predvidja, nije svuda /wp-admin negde je /is-admin negde je drugačije a možete i sami upravljati dodatkom i napraviti potpuno custom login URL.

2. Pregled Kontrolne Table:

Kada se prijavite, bićete dočekani glavnom stranicom kontrolne table. Sa leve strane imate meni sa osnovnim opcijama, dok se središnji deo ekrana koristi za prikaz različitih informacija i alatki.

3. Prilagođavanje Izgleda sa Prilagodnikom:

Jedna od prvih stvari koje biste želeli da uradite je prilagoditi izgled vašeg sajta. Ovo možete učiniti kroz opciju "Prilagodnik", gde možete promeniti temu, boje, pozadinu i još mnogo toga.

4. Upravljanje Sadržajem:

Sekcija "Objave" omogućava vam dodavanje i uređivanje članaka na vašem sajtu, dok "Stranice" omogućava upravljanje statičkim sadržajem kao što su "O nama" ili "Kontakt" stranice.

5. Upravljanje Korisnicima:

Ukoliko sarađujete sa timom, odeljak "Korisnici" vam omogućava dodeljivanje uloga i postavljanje dozvola kako biste održali bezbednu i organizovanu saradnju.

6. Dodaci i Vidžeti:

Dodaci vam omogućavaju proširivanje funkcionalnosti vašeg sajta. Razmislite o njima kao o aplikacijama koje dodajete na svoj pametni telefon. Vidžeti, s druge strane, su male alatke koje možete postaviti na svoj sajt, poput widgeta sa poslednjim objavama ili kategorijama.

7. Podešavanje Vašeg Sajta:

Pod "Podešavanjima", možete prilagoditi sve, od osnovnih postavki sajta do podešavanja vezanih za komentare i permalinks.

I to je to! Ovaj vodič vas je proveo kroz osnove WordPress kontrolne table. Sada imate osnovno znanje kako da prilagodite izgled, upravljate sadržajem i održavate vaš sajt. Nastavite istraživati i eksperimentisati, i uskoro ćete se osećati kao pravi majstor WordPressa!

Pokušaj razumevanja osnova weba WP Kurs Besplatni Lekcija 1
Pokušaj broj dva idemo Lekcija 2 Šta sačinjava WordPress
Mastering the Art of WordPress Theme Customization: A Comprehensive Guide

Subscribe for the latest news and updates